Využití IT technologií pří zpracování zvuku - Marek, Jiří (2008)
Práce analyzuje současné možnosti IT technologií pro záznam, zpracování a editaci informací v audio formě. Obsahuje obecný popis zvuku a jeho dělení. Jasnou a srozumitelnou formou popisuje metody pro zpracování zvuku. Porovnává analogové a digitální metody zpracování zvuku, popisuje jejich principy, věnuje se praktickému využití v modelových organizacích za současného zvažování ekonomického dopadu. Zabývá se problematikou archivace a distribuce zvukových dokumentů.