Komparativní analýza nových spolkových zemí SRN - Urbanová, Zuzana (2007)
Práce se zabývá vývojem východoněmecké ekonomiky od vzniku NDR až po analýzu současného stavu jednotlivých nových spolkových zemí. Ta sestává ze zjištění změn růstu HDP, zahraničního obchodu, průměrného hrubého měsíčního platu, míry nezaměstnanosti a stavu obyvatelstva. Jádrem práce je srovnání ekonomických a demografických ukazatelů a vyhodnocení jejich vývoje v posledních letech. Přitom je kladen důraz zejména na ukazatele - HDP/obyvatele, míra nezaměstnanosti, migrační saldo a platové ohodnocení.