Komparativní analýza nových spolkových zemí SRN - Urbanová, Zuzana; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá vývojem východoněmecké ekonomiky od vzniku NDR až po analýzu současného stavu jednotlivých nových spolkových zemí. Ta sestává ze zjištění změn růstu HDP, zahraničního obchodu, průměrného hrubého měsíčního platu, míry nezaměstnanosti a stavu obyvatelstva. Jádrem práce je srovnání ekonomických a demografických ukazatelů a vyhodnocení jejich vývoje v posledních letech. Přitom je kladen důraz zejména na ukazatele - HDP/obyvatele, míra nezaměstnanosti, migrační saldo a platové ohodnocení.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; analýza; bakalářské práce; analysis; bachelor's theses