Společenská odpovědnost korporací v EU cesta k udržitelnému růstu (vybrané problémy) - Kuksová, Magdalena (2007)
Cílem práce je představit společenskou odpovědnost jako cestu k udržitelnému růstu. Jednotlivé části pojednávají o zainteresovaných skupinách, důvodech pro společenskou odpovědnost. V práci dále srovnávám společenskou odpovědnost v postkomunistických zemích a v zemích EU, zabývám se problematikou měřitelnosti odpovědnosti a přímých zahraničních investic.