Zlepšování systému environmentálního managementu Metrostav a.s. - Martinková, Jana (2007)
Tato diplomová práce se zabývá revizí firemních procesů u konkrétní společnosti dle požadavků stanovených v normě ISO 14 001. V první části jsou zrevidovány současné světové přístupy k systémům environmentálního managementu. V praktické části jsou analyzovány jednotlivé požadavky normy a srovnávány se skutečným stavem ve firmě. Výstupem je pak navrhnutí zlepšení a shrnutí klíčových oblastí doporučení, které by firma měla přímo aplikovat.