Regionální analýza vymahatelnosti pohledávek v závislosti na vybraných sociokenomických faktorech - Samková, Jana (2007)
Tato diplomová práce je zaměřena na bankovní půjčky a možnosti jejich zajištění. Analyzuje vymáhání pohledávek a regionální rozdíly v jejich návratnosti v současné době v České republice. V druhé části se práce zaměřuje na nezaměstnanost, výši průměrné mzdy, podíl věřícího obyvatelstva a úroveň vzdělanosti v regionech. Analyzuje rozdíly v těchto jevech a jejich vliv na vymahatelnost pohledávek.