Interní audit finanční situace společnosti Skynet, a. s. - Podrapský, Martin (2007)
Diplomová práce se zabývá interním auditem finanční situace firmy Skynet, a. s., jedné z předních telekomunikačních společností se zaměřením na přenos a bezpečnost dat. K analýze finanční stability bylo použito rozvahy a výkazu zisku a ztrát. Vypracovaná analýza má za cíl poskytnout rozbor jednotlivých finančních ukazatelů jako obraz hospodaření a inspiraci pro podnikový management. Analýza by měla poukázat na finanční kondici firmy, případně identifikovat nedostatky vyplývající z finančních výkazů. Dále zda je třeba přijmout určitá opatření vedoucí k efektivnímu vývoji v budoucnu. Byla užita horizontální a vertikální analýza absolutních ukazatelů, analýza poměrových ukazatelů, ekonomická přidaná hodnota, predikce trendu vývoje a mezipodnikové srovnání.