Interní audit finanční situace společnosti Skynet, a. s. - Podrapský, Martin; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kafka, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se zabývá interním auditem finanční situace firmy Skynet, a. s., jedné z předních telekomunikačních společností se zaměřením na přenos a bezpečnost dat. K analýze finanční stability bylo použito rozvahy a výkazu zisku a ztrát. Vypracovaná analýza má za cíl poskytnout rozbor jednotlivých finančních ukazatelů jako obraz hospodaření a inspiraci pro podnikový management. Analýza by měla poukázat na finanční kondici firmy, případně identifikovat nedostatky vyplývající z finančních výkazů. Dále zda je třeba přijmout určitá opatření vedoucí k efektivnímu vývoji v budoucnu. Byla užita horizontální a vertikální analýza absolutních ukazatelů, analýza poměrových ukazatelů, ekonomická přidaná hodnota, predikce trendu vývoje a mezipodnikové srovnání.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses