NÁVRH KONCEPCE PENZIJNÍ REFORMY V ČESKÉ REPUBLICE - Michalička, Tomáš; Kapinusová, Jana; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Hlavními rysy tohoto návrhu jsou zachování průběžného systému financování při současném oddělení penzijního systému od státního rozpočtu, výše vyplácených dávek v závislosti na počtu vychovaných ekonomicky aktivních potomků a konečně získání nároku na výplatu dávek po dosažení určitého věku, bez ohledu na příjem nebo předchozí dobu pojištění. Cílem práce je zjistit, jestli by byl návrh v praxi použitelný, tj. jaké dávky by ve skutečnosti byly vypláceny a jaké platby by byly vybírány, pokud by se podle něho reforma penzijního systému uskutečnila, a to zejména s ohledem na zabudovaný vyrovnávací mechanismus; případně návrh doplnit nebo jej odmítnout. K analýze budoucího vývoje byla použita upravená prognóza Českého statistického úřadu z roku 2002 a některé předpoklady přímo zmíněné v práci. Teoretická část se zabývá dalšími možnostmi uspořádání státem řízeného penzijního systému.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; veřejné finance; bakalářské práce; public finance; bachelor's theses