Role generálních tajemníků OSN v mezinárodních vztazích - Kautský, Jiří (2007)
Diplomová práce pojednává o významu generálních tajemníků v mezinárodních vztazích. Zaměřuje se na zkoumání dosavadních tajemníků a hodnotí jejich výkon. Cílem práce je identifikovat kritické faktory úspěšného výkonu funkce generálního tajemníka, přičemž hlavní důraz je kladen na individuální předpoklady jednotlivých tajemníků.