Balanced Scorecard v podniku České dráhy, a. s. - Beran, Jiří (2007)
Práce pojednává o metodě Balanced Scorecard, sloužící používané k tvorbě, implementaci a kontrole firemní strategie. Tuto metodu jednak teoreticky popisuje, jednak se zabývá možnostmi aplikace této metody v podniku České dráhy, a. s. Součástí práce je i důkladná analýza podniku, hodnocení jeho vztahů se státními orgány a odhad jeho dalšího vývoje.