Marketingová strategie golfového klubu Sokrates Golf & Country Club, o.s. - Dubská, Jana; Stříteský, Václav; Štefl, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
V teoretické části práce jsou nastíněny základní charakteristiky golfu. Poté se autorka věnuje marketingu golfových služeb v rámci cestovního ruchu a jeho nejdůležitějším specifikům. Dále se zaměřuje na marketingový mix služeb cestovního ruchu a ke každému nástroji mixu uvádí praktický příklad z golfové oblasti. Také se zmiňuje o analýze tržních příležitostí a jejích nástrojích. Na konci metodologické části nastiňuje současné postavení České republiky jako golfové destinace a podrobněji rozvádí, jak u nás fungují golfové kluby ve vazbě na golfová hřiště. Teoretické poznatky a předpoklady porovnává s praxí v Sokrates Golf & Country Clubu, o.s.. V krátkosti se věnuje profilu tohoto občanského sdružení, jeho členům a zákazníkům i jeho zdrojům příjmů. Dále se zabývá marketingovým mixem golfového klubu a provádí analýzu tržních příležitostí s pomocí PEST analýzy, analýzy potenciálu Jihomoravského kraje, analýzy konkurence a v neposlední řadě i SWOT analýzy. V závěru provádí průzkum spokojenosti zákazníků Sokrates Golf & Country Clubu, o.s.. Po vyhodnocení výsledků šetření navrhuje konkrétní kroky pro zvýšení spokojenosti zákazníků.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses