Controlling v H&M - Šorfa, Luboš (2007)
Diplomová práce zaměřená na controlling a plánování v H&M. Teoretický úvod zahrnující základní rámec controllingu a plánování ve společnostech obecně. Popis společnosti, organizační struktury, pozice controllingu v hiearchii a vztah manager/controller. Rozbor plánování ve společnosti od dlouhodobých strategických plánů po krátkodobé, čtvrtletní s implementací "rolujícího" třinácti týdenního plánování. Detailní rozbor plánováí pracovních rozpisů. Konkrétní návod postupu při tvorbě nového, efektivního pracovního rozpisu, který byl a je v popisované podobě použit v praxi.