Adaptace nových zaměstnanců ve spol. Opavia - LU, a.s. - Konečná, Jana; Němec, Otakar; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Lidské zdroje a jejich efektivní využívání lze považovat zejména v posledních letech za jeden z nejdůležitějších faktorů úspěšnosti a prosperity celé společnosti. Dnes více než kdy jindy platí, že konkurenční výhodou číslo jedna je pro společnost lidský kapitál. Adaptace nových zaměstnanců je dlouhodobý proces, který má pomoci zaměstnancům při zvládnutí nové práce a začlenění se do společnosti. Nejde o krátké a rychlé uvedení nových zaměstnanců do společnosti, ale tento proces může trvat až jeden rok nebo i déle. Správně nastavený adaptační proces má značný význam pro budoucí pracovní výkon a spokojenost zaměstnanců. Kvalitní adaptace také snižuje riziko odchodu nových zaměstnanců ke konkurenci a přispívá tak k jejich stabilizaci.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses