Význam benchmarkingu jako nástroje ke zvyšování firemní výkonnosti - Nedbalová, Veronika (2007)
Obsahem práce je využití veřejně dostupných dat k návrhu implementace modelu EFQM jako příkladu použití benchmarkingu ve stavebním podniku. Práce se zabývá nejdříve obecným seznámením se s problematikou, poté představením vývoje stavebního odvětví, srovnání v klíčových finančních ukazatelích se stavebním odvětvím a následně obsahuje návrhy na řešení modelu EFQM ve stavebním podniku.