Využití opčních technik při oceňování podniku - Pospíšil, David (2007)
Práce je zaměřena na stanovení hodnoty podniku Global Santa Fe Inc. za účelem fúze se společností Transocean Inc. v roce 2007. V rámci práce je firma GSF oceněna pomocí výnosové, tržní a reálně opční metodiky. Výsledky jsou srovnány a okomentovány. Předmětem posouzení byla i reálná kupní cena podniku.