Finanční analýza a mezipodnikové srovnání firmy Plzeňský Prazdroj, a.s., jako východisko pro rozhodování banky o poskytnutí úvěru - Mužík, Jaroslav (2007)
Práce předkládá možný postup ratingového hodnocení podniku bankou. Obsahuje zpracování finanční analýzy podniku v obecném pojetí. Tento pohled je nadále zůžen na pohled konkrétního uživatele, v tomto případě se jedná o banku, která by měla být schopna na základě finálního hodnocení podniku rozhodnout, zda tomuto poskytne úvěr. Objektem hodnocení je firma Plzeňský Prazdroj a.s.