EKONOMIKA PROVOZU A ROZVOJE CÍRKEVNÍHO OBJEKTU NA PŘÍKLADU STRAHOVSKÉHO KLÁŠTERA A JEHO REGIONÁLNÍCH EXPOZITUR - Adamec, Tomáš (2007)
Ekonomika provozu církevního objektu na příkladu Strahovského kláštera. Soustředí se na potenciál, schopnosti a ekonomickou základnu tohoto subjektu. Zabývá se fungováním a historií kláštera a dopady 1. pozemkové reformy, II. světové války a nástupem Komunistické strany. Vysvětlení a odůvodnění pro oprávněnost majetkového narovnání mezi státem a církví. Práce také popisuje fungování klášterů v sousedních zemích a jejich ekonomické parametry.