EKONOMIKA PROVOZU A ROZVOJE CÍRKEVNÍHO OBJEKTU NA PŘÍKLADU STRAHOVSKÉHO KLÁŠTERA A JEHO REGIONÁLNÍCH EXPOZITUR - Adamec, Tomáš; Patočka, Jiří, 1951-; Novák, Zdeněk;ing.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ekonomika provozu církevního objektu na příkladu Strahovského kláštera. Soustředí se na potenciál, schopnosti a ekonomickou základnu tohoto subjektu. Zabývá se fungováním a historií kláštera a dopady 1. pozemkové reformy, II. světové války a nástupem Komunistické strany. Vysvětlení a odůvodnění pro oprávněnost majetkového narovnání mezi státem a církví. Práce také popisuje fungování klášterů v sousedních zemích a jejich ekonomické parametry.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses