Ochrana konkurence na bankovních trzích - Daňková, Michaela (2007)
Bankovní klienty zajímá vedle fungování a bezpečnosti bankovního sektoru především kvalita služeb a výše bankovních poplatků. V minulých letech začaly být banky kritizovány v českých médiích právě kvůli výši jejich poplatků. Antimonopolní úřad proti velkým českým bankám zahájil šetření, zda neomezují konkurenci na bankovním trhu. Cílem této práce bylo zhodnotit vývoj konkurence na českém bankovním trhu a jak s ním souvisí efektivnost. Výsledkem analýzy je konstatování ve prospěch sílícího konkurenčního prostředí.