Problematika využívání prostředků z fondů EU v období 2007 - 2013 - Toušková, Hana (2007)
Tato práce se zaměřuje na problematiku čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v České republice. Rokem 2007 se započalo nové programové období 2007 ? 2013, ovšem i nadále pokračuje čerpání alokací z období minulého. V úvodních kapitolách jsou charakterizovány cíle a finanční nástroje politiky soudržnosti EU. Následuje analýza současného stavu využívání finančních prostředků z výše uvedených fondů v období 2004 ? 2006 v ČR. Tato analýza představuje základ pro rozbor problémů a rizikových faktorů, které lze očekávat pro období 2007 ? 2013 při realizaci nových operačních programů.