Evropský sociální fond a rozvoj lidských zdrojů - Makovcová, Jiřina (2007)
Evropský sociální fond, který je součástí strukturálních fondů Evropské unie, se stal finančním nástrojem na podporu vzdělávání a odborné přípravy, snižování nezaměstnanosti, boje proti sociálnímu vyloučení a boje proti diskriminaci na trhu práce, a to s cílem posílit sociální a hospodářskou soudržnost Evropského Společenství. Je klíčovým finančním nástrojem pro realizování Evropské strategie zaměstnanosti. Diplomová práce přibližuje fungování politiky hospodářské a sociální soudržnosti, obsahuje informace o podpoře ESF v České Republice a popisuje projekt financovaný z tohoto fondu na základě Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Cílem práce je zhodnocení úspěšnosti projektu ?Návrat do práce v Ústeckém kraji?, včetně zmapování jeho přínosů a nedostatků.