Evropský sociální fond a rozvoj lidských zdrojů - Makovcová, Jiřina; Poláková, Olga, 1944-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Evropský sociální fond, který je součástí strukturálních fondů Evropské unie, se stal finančním nástrojem na podporu vzdělávání a odborné přípravy, snižování nezaměstnanosti, boje proti sociálnímu vyloučení a boje proti diskriminaci na trhu práce, a to s cílem posílit sociální a hospodářskou soudržnost Evropského Společenství. Je klíčovým finančním nástrojem pro realizování Evropské strategie zaměstnanosti. Diplomová práce přibližuje fungování politiky hospodářské a sociální soudržnosti, obsahuje informace o podpoře ESF v České Republice a popisuje projekt financovaný z tohoto fondu na základě Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Cílem práce je zhodnocení úspěšnosti projektu ?Návrat do práce v Ústeckém kraji?, včetně zmapování jeho přínosů a nedostatků.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses