Zhodnocení vývoje fiskální decentralizace v ČR od roku 1993 - Bucharová, Iveta; Peková, Jitka, 1946-; Pilný, Jaroslav, 1932-2021; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato diplomová práce s názvem Zhodnocení vývoje fiskální decentralizace se zaměřuje na problematiku struktury rozpočtů, příjmům rozpočtů a vlivu změn rozpočtového určení daní na celkové příjmy územních rozpočtů. První kapitola popisuje vymezení postavení obcí a krajů a jejich samostatnou a přenesenou působnost. Druhá kapitola je věnována základní charakteristice územního rozpočtu a ve třetí kapitole je vysvětlena teorie fiskálního federalismu. Cílem čtvrté kapitoly je shrnout změny v rozpočtovém určení daní od roku 1993 do 2006 a uvést další navrhované legislativní změny pro rok 2008. Závěrečné dvě kapitoly se zabývají analýzou a zhodnocením vývoje příjmů města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses