Zásada volného pohybu pracovních sil v EU a její plnění - Bednář, David; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Písař, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Hlavním cílem práce je popis současných podmínek migrace pracovních sil v rámci zemí EU. Pět členských zemí si stále chrání své trhy práce před konkurencí z nových členských zemí. Evropská komise hodnotí otevřené pracovní trhy jako ekonomicky pozitivní. Omezování migrace jako jedna z forem státní intervence narušuje svobodnou konkurenci a negativně ovlivňuje užitek subjektů na trhu práce. Imigrační politiky členských zemí jsou spíše v souladu s obecnými zásadami bezpečné imigrační politiky. Svobodná migrace je ekonomicky přínosná, a měla by platit ve všech členských zemí EU.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses