Postavení a působnost městské části Praha 20 - Hotěk, Jaroslav (2007)
Diplomová práce pojednává o postavení a působnosti městské části Praha 20. Text analyzuje jednotlivé zákony a jiné právní předpisy týkající se vztahů městských částí a hlavního města Prahy. Obecná zákonná ustanovení jsou z praktického hlediska popisována na příkladu městské části Praha 20. Cílem diplomové práce je přiblížit čtenářům funkci městské části hlavního města Prahy a jejích orgánů. Dále popsat výkon samosprávy a státní správy na této úrovni. Mimo jiné se text soustředí na oblast hospodaření městské části a na nepřehlednou problematiku kategorií členění území hlavního města Prahy na jednotlivé obvody.