Postavení a působnost městské části Praha 20 - Hotěk, Jaroslav; Svoboda, Karel, 1930-2007; Hejdová, Edita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce pojednává o postavení a působnosti městské části Praha 20. Text analyzuje jednotlivé zákony a jiné právní předpisy týkající se vztahů městských částí a hlavního města Prahy. Obecná zákonná ustanovení jsou z praktického hlediska popisována na příkladu městské části Praha 20. Cílem diplomové práce je přiblížit čtenářům funkci městské části hlavního města Prahy a jejích orgánů. Dále popsat výkon samosprávy a státní správy na této úrovni. Mimo jiné se text soustředí na oblast hospodaření městské části a na nepřehlednou problematiku kategorií členění území hlavního města Prahy na jednotlivé obvody.
Vedoucí práce: Karel Svoboda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; městská správa; diplomové práce; municipal government; master's theses