Analýza strukturální nezaměstnanosti v České republice - Souček, Vojtěch (2007)
Obsahem práce je analýza vývoje stukturální nezaměstnanosti v ČR od roku 1989. Tato nabývá na významu zejména v posledních letech v souvislosti s prodlužující se délkou nezaměstnanosti osob a taktéž i v souvislosti s dlouhodobě odlišnými mírami nezaměstnanosti v jednotlivých regionech. Cílem práce bylo taktéž dokázat, že některé skupiny osob jsou touto nezaměstnaností více ohroženi (osoby se ZPS, Rómové, vězni).