Liberalizace zahraničního obchodu ČR - Hubáček, Jan; Štěpánek, Pavel; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se zabývá analýzou zahraničního obchodu České republiky v procesu liberalizačních změn. Účelem je zaměření se na liberalizační nebo protekcionistický vývoj v zahraničním obchodu a jeho dopady na ekonomiku země v kontextu zapojení ČR do Společné obchodní politiky EU. První část diplomové práce modeluje užitek spotřebitele v podmínkách liberalismu a protekcionismu a působení státních intervencí na zahraniční obchod. Druhá část práce zkoumá konkrétní hospodářskou politiku České republiky v souvislosti s liberalizací zahraničního obchodu a existenci liberalizačních omezení. V závěru práce jsou shrnuty dosažené poznatky.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; hospodářská politika; zahraniční obchod; diplomové práce; economic policy; foreign trade; master's theses