Pracovní migrace občanů SR na českém trhu práce - Převrátilová, Veronika; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Adamec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tématem diplomové práce je mezinárodní pracovní migrace Slováků na českém trhu práce. Míra ekonomické aktivity v České republice klesá, čeští specialisté opouštějí zemi a nepříznivě se vyvíjejí také hlavní demografické ukazatele. Migrace slovenské pracovní síly by mohla alespoň částečně řešit tento problém. Tato práce se zabývá historickým vývojem českého a slovenského trhu práce. Další část této práce analyzuje legislativní, ekonomické a demografické postavení Slováků žijících a pracujících na území ČR. S ohledem na makroekonomický vývoj České republiky je v poslední části naznačen také předpokládaný vývoj mezinárodní pracovní migrace ze Slovenska.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; trh práce; zaměstnanost; diplomové práce; labor market; employment; master's theses