Optimalizace systému řízení pro efektivní interní audit - Gogela, David; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kafka, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se zaměřuje na problémové oblasti podniku z hlediska systému řízení a jeho vazby k efektivnímu výkonu interního auditu. V teoretické části je budován metodický aparát v oblastech strategie, procesů, manažerských systémů, rizika, informací pro rozhodování, kontroly a firemního know-how. V navazující teoreticko-praktické části je na základě vystavěné metodiky nadefinován a zkonstruován model Řízené podnikové výkonnosti, který účelným způsobem spojuje v jeden celek sedm základních subsystémů, jež vycházejí z identifikovaných problémových oblastí podniku. Model tedy sestává ze strategického systému řízení, systému řízení procesů, systému controllingu, integrovaného systému řízení, systému řízení rizik, kontrolního systému a systému vyhledávání příležitostí a neustálého zlepšování. Obecně je koncipován jako dvouvrstevný s osmi úrovněmi podrobnosti lišících se zaměřením a detailem rozpracování. V závěrečné části jsou uvedena některá doporučení pro jeho praktickou realizaci.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses