J2EE design patterns - Kubal, Pavel; Hamerník, Petr; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce si klade za cíl poskytnout ucelený pohled na problematiku J2EE návrhových vzorů zejména z pohledu praktického využití a jejich přínosu pro návrh a vývoj softwaru v prostředí Javy Enterprise Edition. V první části se věnuji seznámení se základními pojmy, na nichž celý dokument staví, což umožní čtenáři lépe nahlédnout do praktické části. Druhá část Vzory a J2EE zmiňuje celou řadu doporučení, které vykrystalizovali v průběhu několika let vývoje pod J2EE a dále zmiňuje nejrůznější strategie pro řešení celé řady problémů, s nimiž se softwaroví vývojáři denně setkávají. Dále následuje katalog 21 J2EE návrhových vzorů s jejich detailním popisem a možnostmi praktického využití. Klíčovou a nedílnou součástí této práce je ukázkový příklad, který ilustruje využití návrhových vzorů v reálném prostředí na reálném projektu. Toto propojení teorie s praxí ukazuje jak lze aplikovat návrhové vzory na skutečný problém. Zhodnocení přínosu vzorů pak uzavírá tuto práci a dává si za cíl objektivně zhodnotit světlé i stinné stránky dané problematiky.
Vedoucí práce: Petr Hamerník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; architektura; design; Java (programovací jazyk); bakalářské práce; architecture; design; Java (programming language); bachelor's theses