Pravidla pro uplatnění nároku na odpočet DPH v Evropském společenství - Šmejkalová, Tereza; Svátková, Slavomíra, 1957-; Holubová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Nárok na odpočet daně z přidané hodnoty je jedním z pilířů zajišťujících neutralitu daně z přidané hodnoty. Proto je harmonizace pravidel pro uplatnění nároku na odpočet daně v rámci Evropského společenství nezbytná. Cílem práce je zhodnotit míru harmonizace pravidel pro uplatnění nároku na odpočet daně ve vybraných zemích Evropského společenství s evropskými pravidly a také porovnat rozdíly v uplatňování nároku na odpočet daně mezi těmito vybranými státy. Oblastmi, na které je tato práce zaměřena, jsou základní pravidla pro odpočet daně včetně souvisejících administrativních požadavků a následné korekce nároku na odpočet daně ve vybraných členských státech Evropského společenství. Těmito státy jsou Česká republika, Slovensko, Estonsko, Německo a Velká Británie.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses