Bezvýznamový identifikátor občana ČR - Horáček, Radek (2008)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat současný stav identifikace obyvatel v České republice a poté navrhnout novou strukturu bezvýznamového identifikátoru obyvatel. Součástí této práce jsou také možné varianty, jak nejlépe využít tento nový identifikátor obyvatel při elektronické komunikaci. Z možných variant je pak vybrána ta nejvýhodnější varianta z hlediska rychlosti a náročnosti zavádění či finančních nákladů. Návrh řešení vychází ze získané teorie a z vypracované detailní analýzy týkající se identifikace obyvatel a elektronické komunikace. Byly vypracovány také odhady finančních nákladů a časový harmonogram zavádění nového identifikátoru obyvatel v České republice, díky kterému čtenář získá představu o časové náročnosti implementace navrhovaného řešení. Tato práce může sloužit jako důležitý zdroj informací při návrhu identifikátoru obyvatel v České republice.