Bezvýznamový identifikátor občana ČR - Horáček, Radek; Chlapek, Dušan; Vašáková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat současný stav identifikace obyvatel v České republice a poté navrhnout novou strukturu bezvýznamového identifikátoru obyvatel. Součástí této práce jsou také možné varianty, jak nejlépe využít tento nový identifikátor obyvatel při elektronické komunikaci. Z možných variant je pak vybrána ta nejvýhodnější varianta z hlediska rychlosti a náročnosti zavádění či finančních nákladů. Návrh řešení vychází ze získané teorie a z vypracované detailní analýzy týkající se identifikace obyvatel a elektronické komunikace. Byly vypracovány také odhady finančních nákladů a časový harmonogram zavádění nového identifikátoru obyvatel v České republice, díky kterému čtenář získá představu o časové náročnosti implementace navrhovaného řešení. Tato práce může sloužit jako důležitý zdroj informací při návrhu identifikátoru obyvatel v České republice.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; elektronický podpis; elektronická komunikace; diplomové práce; electronic signatures; electronic communication; master's theses