Vnitřní kontrolní systém jako prostředek dosahování podnikových cílů - Pačinda, Tomáš (2007)
Práce je zaměřena na problematiku vnitřního kontrolního systému v českých podmínkách. Vymezuje pojmy ?riziko? a ?kontrola? jako teoretická východiska vnitřních kontrol. Práce se dále se věnuje vysvětlení pojmu ?vnitřní kontrolní systém? z pohledu interního a externího auditu organizace a pojednává o prvcích vnitřního kontrolního systému včetně vnitropodnikových směrnic. Součástí práce je popis a hodnocení některých aspektů vnitřního kontrolního systému ve stavební společnosti.