Vnitřní kontrolní systém jako prostředek dosahování podnikových cílů - Pačinda, Tomáš; Králíček, Vladimír, 1952-; Fialová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je zaměřena na problematiku vnitřního kontrolního systému v českých podmínkách. Vymezuje pojmy ?riziko? a ?kontrola? jako teoretická východiska vnitřních kontrol. Práce se dále se věnuje vysvětlení pojmu ?vnitřní kontrolní systém? z pohledu interního a externího auditu organizace a pojednává o prvcích vnitřního kontrolního systému včetně vnitropodnikových směrnic. Součástí práce je popis a hodnocení některých aspektů vnitřního kontrolního systému ve stavební společnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; audit; směrnice; vnitřní kontrolní systém; riziko; diplomové práce; auditing; directives; internal control system; risk; master's theses