Návrh metodiky implementace IS v malém či středně velkém výrobním podniku - Šoral, Radim; Chlapek, Dušan; Hausmann, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Diplomovou práci lze rozdělit na 3 základní části: V první z nich je popsáno prostředí výrobního podniku a specifické vlastnostmi tohoto prostředí, které ovlivňují implementaci informačního systému (IS). Dále jsou vysvětleny základní pojmy z projektového řízení a je popsán obecný průběh implementačního projektu. V jejím závěru jsou analyzovány zavedené metodiky implementace IS. Druhá část obsahuje vlastní návrh implementační metodiky, jenž zohledňuje vlastnosti definovaného prostředí. Metodika je navržena pro každého, kdo stojí před úkolem implementace informačního systému, tedy jak pro IT specialisty, tak i pro osoby, které nemají informatické vzdělání. Je založena na definovaných principech a odstraňuje nedostatky, identifikované u zavedených metodik. Ve třetí části jsou definovány kritické faktory úspěšnosti nasazení metodiky, je popsáno jak ji uvést do praxe a jak na ni dále navázat.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses