Aktuální trendy ve vývoji webových aplikací - Vávra, Pavel (2007)
Tato práce popisuje nové trendy, které se objevily v oblasti vývoje webových aplikací během posledních dvou let. Takovými trendy jsou různé technologie a vývojářské postupy, které se nyní v praxi hojně používají, či se právě začínají používat. Práce též obsahuje pokus o předpověď budoucího vývoje v této oblasti. Celkové zaměření je spíše teoretické, hlubší technické podrobnosti nejsou obsaženy.