Sociální zabezpečení studentů vysokých škol se zaměřením na odložené školné - Selicharová, Kristýna; Adamec, Václav; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem mé práce bylo zhodnotit současný stav českého terciárního vzdělávání, poukázat na jeho slabá místa a navrhnout nový systém financování, který by odstranil neefektivnosti, jichž je současný systém příčinou. Řešením pro Českou republiku může být zavedení odloženého školného. To by mělo zvýšit motivaci studentů k dosahování lepších studijních výsledků a mělo by pomoci ve vyšší míře uspokojovat poptávku po vysokoškolském vzdělání. Dále by pravděpodobně motivovalo studenty k zodpovědnějšímu výběru studijního programu a v neposlední řadě umožní více finančních prostředků zvyšování kvality poskytovaného vzdělání. Jako vzor pro mnou navrhovanou reformu jsem použila australský a britský model. Tyto modely jsem aplikovala na české prostředí a diskutovala jejich výhody a nevýhody.
Vedoucí práce: Václav Adamec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses