Leasing jako zdroj financování a jeho komparace s ostatními zdroji - Charvát, Jakub (2008)
Práce se zabývá finančním leasingem jako zdrojem financování, analyzuje, do jaké míry lze finanční leasing považovat za finanční zdroj a na základě této analýzy navrhuje metodiku porovnávání finančního leasingu s ostatními dlouhodobými finančními zdroji (zejména úvěrem a vlastními zdroji). Na popsané metodě komparace je na reálných tržních datech dokázáno, že standardní metody uváděné v literatuře mohou vést ke špatnému finančnímu rozhodnutí, tedy přijetí nepřípustné investiční varianty.