Leasing jako zdroj financování a jeho komparace s ostatními zdroji - Charvát, Jakub; Jurečka, Jan, 1935-; Marinič, Pavel, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá finančním leasingem jako zdrojem financování, analyzuje, do jaké míry lze finanční leasing považovat za finanční zdroj a na základě této analýzy navrhuje metodiku porovnávání finančního leasingu s ostatními dlouhodobými finančními zdroji (zejména úvěrem a vlastními zdroji). Na popsané metodě komparace je na reálných tržních datech dokázáno, že standardní metody uváděné v literatuře mohou vést ke špatnému finančnímu rozhodnutí, tedy přijetí nepřípustné investiční varianty.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses