Ocenenie podniku Obchodné domy PRIOR STRED, a.s. - Kuvík, Ivan (2008)
Diplomová práca sa venuje tržnému oceneniu akciovej spoločnosti na Slovensku. Oceňovaná firma pôsobí v oblasti prenájmu nehnuteľností vo forme obchodných plôch vo vybraných regiónoch Slovenskej republiky. Ako základ ocenenia sa využíva strategická analýza, kde sa pojednáva o vývoji prostredia, v ktorom sa sledovaná firma nachádza. Ďalším východiskom je finančná analýza, ktorá sa venuje finančnému zdraviu podniku a spolu so strategickou analýzou ohodnotí princíp nekonečného trvania podniku ? going concern. Základnou metódou ocenenia bola zvolená metóda DCF Entity.