Dopad redistribuce a ekonomické výkonnosti na chudobu - Novák, Miroslav (2008)
Práce identifikuje a zkoumá vzájemné vztahy mezi veličinami chudoba, redistribuce a ekonomická výkonnost. Je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou tyto veličiny představeny a blíže rozebrány. V analytické části je zmapována škála ukazatelů, které charakterizují chudobu, redistribuci a ekonomickou výkonnost. Je zde analyzován vztah mezi výší chudoby na straně jedné, redistribucí a ekonomickou výkonností na straně druhé.