Informační požadavky pražské burzy na regulované společnosti - Hovorková, Jana (2008)
Práce se věnuje informačním požadavkům pražské burzy na regulované společnosti. V úvodu práce je obecně zpracováno téma burzovních trhů, jejich fungování a jsou zde uvedeny základní informace o Burze cenných papírů Praha, a. s. Dohled v oblasti kapitálového trhu v druhé kapitole pojednává o regulaci burzovního trhu Českou národní bankou. Ve třetí kapitole jsou uvedeny informační požadavky pražské burzy. Další kapitoly uvádějí základní informační požadavky londýnské a newyorské burzy cenných papírů a závěr práce je věnován porovnání informačních požadavků těchto tří uvedených burz.