Informační požadavky pražské burzy na regulované společnosti - Hovorková, Jana; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se věnuje informačním požadavkům pražské burzy na regulované společnosti. V úvodu práce je obecně zpracováno téma burzovních trhů, jejich fungování a jsou zde uvedeny základní informace o Burze cenných papírů Praha, a. s. Dohled v oblasti kapitálového trhu v druhé kapitole pojednává o regulaci burzovního trhu Českou národní bankou. Ve třetí kapitole jsou uvedeny informační požadavky pražské burzy. Další kapitoly uvádějí základní informační požadavky londýnské a newyorské burzy cenných papírů a závěr práce je věnován porovnání informačních požadavků těchto tří uvedených burz.
Vedoucí práce: Marcela Žárová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses