Investiční pobídky a přímé zahraniční investice v České republice a na Slovensku - Lištiak, Peter (2008)
V práci se hodnotí a srovnává systém investičních pobídek od jeho vzniku do konce roku 2006 v České a Slovenské republice. Posuzují se zde různé metody hodnocení investičních pobídek a analyzují se důsledky zvolené formy veřejné podpory v oblastech: ? přímých zahraničních investic ? nezaměstnanosti ? zpracovatelského průmyslu