Externí a interní audit - Froňková, Hana (2008)
Diplomová práce podává ucelený přehled o vývoji, základních definicích a cílech externího a interního auditu. Součástí jsou také očekávané novelizace předpisů v české legislativě. Praktická část se věnuje možnosti využití interního auditu v malém a středním podniku. Práce se zaobírá úlohou řízení rizik v různých stádiích života podniku, zvláště se věnuje úloze interního auditu v boji proti podvodům. Obsahuje doporučení procesního řízení či systému ERP, jako efektivního nástroje řízení vedení podniku, a možnost využití služeb outsourcingu a cosourcingu. Závěr je věnován aktuální situaci interního auditu v České republice.