Postavení, úloha a proces interního auditu v bance - Hřebíková, Martina (2008)
Cílem této práce je v podstatě odkrýt zásadní zákonitosti v postavení, úloze a procesu interního auditu jako moderního nástroje řízení v bankovním prostředí. Veškeré dění kolem interního auditu vstupuje do povědomí stále širší odborné, ale i laické veřejnosti. Proto je nezbytné o této profesi jednat, hovořit i publikovat o ní příspěvky v odborných novinách a časopisech, aby se tento stav neustále zlepšoval. Interní audit by se měl stát nepostradatelnou ujišťovací a poradenskou službou pro vrcholné řídicí orgány banky, a to nejen proto, že ustavení útvaru interního auditu v bance je dáno českou legislativou.