Postavení, úloha a proces interního auditu v bance - Hřebíková, Martina; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kafka, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem této práce je v podstatě odkrýt zásadní zákonitosti v postavení, úloze a procesu interního auditu jako moderního nástroje řízení v bankovním prostředí. Veškeré dění kolem interního auditu vstupuje do povědomí stále širší odborné, ale i laické veřejnosti. Proto je nezbytné o této profesi jednat, hovořit i publikovat o ní příspěvky v odborných novinách a časopisech, aby se tento stav neustále zlepšoval. Interní audit by se měl stát nepostradatelnou ujišťovací a poradenskou službou pro vrcholné řídicí orgány banky, a to nejen proto, že ustavení útvaru interního auditu v bance je dáno českou legislativou.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses